lördag Smögen-Soten

Vi lämnade Stora Kornö och satte kurs norr över. Strax passerades Lysekil och vi rundade Bohus-Malmön.  Här syns alla tydliga spår av vår stenhuggartid. Färjan fick oss att vänta en minut och via Smörstacken kom vi senare till Kungshamn och Smögen.  Ett titta-på-alla-varv gjordes i Smögen. Kul att se att det var lite nya byggen på ”andra sidan”.  Som vanligt fanns det lite för stora motorbåtar, och som vanligt dessa mindre segelbåtar fyllda med ungdomar som spelar hög musik. Som om de var först med att göra detta. Ribtours körde sina motorer. Lite längre in fanns mer familjebåtar.
vi körde ut igen och vidare under bron mot Sotenkanalen.
Alltid lika roligt att köra Sotenkanalen och se alla båtar i trängsel. I år var det medvind och motström. Så vid brostängning åkte Helena kors och tvärs. Allt till förtret för motorbåten bakom som promt skulle om 🙂

Vi lämnade av vår Gäst i Bovallstrand. Här var det lite blåsigt och vi backade upp för att underlätta avstigning. Tyvärr missades första bussen.
Nu skulle vi hitta natthamn. Efter lite letande hittade en boj innanför Långö. precis norr om Bovallstrand. Älskar SXK. Upp med bojflaggan och sen njut.. Ett ankarsegel? Nja vi provade att sätta bojar 1.5 m framför masten. Det fungerade ganska bra. Tål att provas igen. Nu vet vi oxå varför några ”fendrat av” vid ankring. ( Ps Fendra av, betyder ut med fendrarna).

På kvällen kopplade Jakob och pappa in AIS, men fick det inte att fungera.  Det visade sig behövas en pappa-pappa, dvs farfar.