Fågelviken-ett paradis

I Fågelviken är man alltid välkommen. Just nu har vi två grannar som har varsitt hus i detta paradis.
Att Ordförande för bryggföreningen är en av dem gör inte ont. Deras Hamnavgift på 200kr / dygn plus el 50kr är klart ”överkomlig**”.

Morgonen började med frukost men snart blev det mer bad. Mikael tog fram sina nyservade dykflaskor. Men regulatorerna behöver nog oxå service. Så dyket var inte behagliga. Helenas botten fick tyvärr ingen renskrapning.
Elsa med kompisar hoppade som galningar från favvo-hopptornet.

I Fågelviken höll Kristina i ett träningspass som på killarnas önskan var ”hårdare”.  Ännu roligare var att vi blev 6 personer, då några grannar ( bara fruar, gubbarna skulle fixa med grillen)  joinade in.

Passet avslutades med en springrunda. Det lovades ca 3 km, men slutade på 4,7km.
Kvällen avslutades med supergod grill. Vi fick kycklingstek, dvs benfria kycklingben. Kycklingstek kan rekommenderas.

**Orimliga hamnavgifter i Sotenäs kummun.

Sotens kommun har bestämt att ta betalt per m2.  Det vore väl ok, men avgiften är väl hög.. Att betala bara för meter lång blir ju lite tokigt när en 10m katamaran ligger bredvid en 12m skärgårdskryssare. Katamaranen är kanske 10x5m ( rymmer 4-5 par) medan skärgårdskryssaren är 12x2m (rymmer 4 pers, oftast 2 personer) håller jag med om, men 15,8kr/m2 blir mycket pengar för en familj. I vårt fall 15×4,5×15,8kr = 1066kr / dygn.  Så ”SXKs pärmen” betalar sig för en natt.  Jag tror att butiker och kafeér missar många kunder pga dessa hamnavgifter.  Avgifterna är förövrigt ett ämne som nog tagits upp i alla naturhamnar.